Køkkenet
I vores køkken er der ansat en køkkendame til at stå for madlavningen i Brombærhuset, men hun får hjælp af børn og personale. Det er en vigtig del af Brombærhusets pædagogik, at børnene er med til at dække bord og rydde af. Sammen søger vi for, at vi alle får noget at spise – det styrker fællesskabet og det enkelte barns betydning.
Vi er alle med til at gøre noget for hinanden.
Vores køkken er et produktions område, fordi der laves mad til mange mennesker. Derfor må børnene ikke komme i køkkenet. Madlavningen bliver forvandlet til pædagogiske aktiviteter på stuerne eller på legepladsen.
Fødevarestyrelsen fører tilsyn med vores køkken. Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport her.
Maden
I Brombærhuset får alle børn fuld kost. Maden er vegetarisk, fremstillet af økologiske og biodynamiske produkter.
Vi får dog smør og flødeskum.
Det betyder ikke, at man skal være vegetar for at gå i Brombærhuset. Men at man som forældre selv bestemme, om ens barn skal have kød eller ej, når man kommer hjem. Vi spiser efter årstiderne og bruger årstidernes frugt og grønt i vores mad
I løbet af dagen har vi følgende måltider:
- Formiddag – frugt og brød
- Frokost
- Eftermiddagsmad
- Sen eftermiddags snack – til de børn der bliver hentet sent. (frugt og brød)
Måltiderne
Som alt andet har måltiderne også en genkendelig rytme. Frokosten startes/sluttes altid med en sang, for at markere for, at nu begynder/slutter vi med at spise.
Mandag:
- Frokost: Grød m. topping af flødeskum og årstidens frugt.
- Eftermiddag: Dampede rodfrugter m. dyppelse.
Tirsdag:
- Frokost: Råkost eller anden lun ret fra køkkenet.
- Eftermiddag: Boller som børnene har bagt og frugt.
Onsdag:
- Frokost: Rugbrød
- Eftermiddag: Brød og frugt.
Torsdag:
- Frokost: Suppe (bålsuppe) med brød.
- Eftermiddag: Brød og frugt.
Fredag:
- Frokost: Rugbrød – smør selv dag.
- Eftermiddag: Brød og frugt.