Skolenyt – uge 35 2023

Fra skolens bogholder

Med skolepengeopkrævning for september måned opkræves følgende (engangsbeløb):

  • 2. kl. sangbog med kr. 215,00
  • 3. kl. sopranfløjte med kr. 545,00
  • Bh. kl.-10.kl: Igen i år modtager skolen glædeligvis midler fra EU-skolefrugt. Økologisk frugt leveres fra Aarstiderne mandage og uddeles i klasserne. Momsen må som tidligere betales af jer forældre, og der opkræves for EU-frugt pr. elev med kr. 100,00.

Nyt fra skolen

Vi er nu allerede godt i gang med skoleåret, klasserne trives, og der er mange ting på bedding.

I den kommende tid tager ”mellemskoleprojektet” for eksempel form: det handler om, at 6.-8. klasse indgår i forpligtede samarbejder på tværs af klasser og fag i særlige fokusbegivenheder, som kan vare op til en uge (somme tider tre-fire dage). I uge 37 arbejder klasserne med ernæring og sundhed i et projektforløb med foredrag (Rune-Christoffer Dragsdahl fra Vegetarisk forening) og andre, eksterne deltagere. Senere har klasserne krop og bevægelse på skemaet (uge 6), inkl. deltagelse i skolernes idrætsdag, og fælles forløb om It og digital dannelse og sprog (hvor der blandt andet undervises på engelsk). Alle forløb bliver evalueret af både elever og lærere med henblik på forbedringer efterfølgende.

Tirsdag den 3. oktober (kl. 17.00) inviterer vi alle forældre fra 6. klasse og opefter samt elever fra 1.-2. hf til et arrangement, hvor en forskergruppe fra DPU præsenterer følgeforskningsprojektet om Steiner hf og overgangen til videregående uddannelser. Efterfølgende bliver forældre (samt de ældste elever) inviteret til gruppeworkshops med lærere fra hf-afdelingen om perspektiver i og ønsker til arbejdet i såvel hf-afdelingen som overskolen som helhed. Programmet følger snarest. Vi glæder os, og det er vigtigt, at vi får en fælles dialog om emnet, så vi kan styrke vores overskole fremadrettet.

Den 9. oktober får skolen besøg af den socialdemokratiske uddannelsesordfører Frederik Vad, der gerne vil høre om vores praksisfaglighed og om vores specialundervisning og løfteevne.

Vi har fået ansat en ny engelsk- og danskunderviser til overskolen, idet lektor Pia Tommerup, der kommer fra et tilsvarende job på Marie Kruse, tiltræder den 1. september og afløser Marie Egholm Madsen, der rejser til Cagliari på Sardinien for at blive sprogunderviser dér. Vi ønsker Marie held og lykke og byder velkommen til Pia.

Whistleblower-ordning
Indenfor de kommende uger åbner vi en whistleblower-ordning på skolens hjemmeside. Ordningen supplerer den almindelige klageprocedure på skolen og skal selvsagt kun anvendes i særligt alvorlige tilfælde, hvor skolens ledelsespersoner har gjort noget ulovligt – altså forhåbentlig aldrig. Det er under alle omstændigheder meget rigtigt at have sådan en ordning, når vi har så stor en personalegruppe, som vi har.

Men vi investerer også i ordningen som en beskyttelse af skolens ledelse, altså undertegnede (rektor) og skoleleder. Som det vil være flere bekendt, har vi jo en art stalker, der i juni 2020 sendte inkriminerende sms’er til dele af forældregruppen, afsendt fra et anonymt taletidskort, og siden har fulgt op med anonyme breve til andre skolers bestyrelser (efterår 2021) og senest med grov graffiti på selve skolen i slutningen af juni i år. Alle disse hændelser er politianmeldt, men bliver henlagt, fordi man ikke kan løfte bevisbyrden. Indholdet af angrebene er altid nogenlunde det samme: rektor er utérlig og skoleleder er tosset, for nu at sige det pænt. Dertil kommer forskellige angreb på andre ansatte. Det er lige så ubehageligt, som det er absurd; men med vores whistleblower-ordning kan vi i hvert fald garantere, at man kan henvende sig anonymt, hvis man vel at mærke har en sag, der faktisk kan følges op af en advokatundersøgelse med videre. Så har skolens interessenter dén tryghed, og det har vi andre også.

Hvis I har spørgsmål i dén forbindelse – eller alle mulige andre forbindelser – retter I bare henvendelse til mig. Mailen er åben, og det er døren også.

Alt det bedste.
Jacob K. Nielsen, rektor (jkn@michaelskolen.dk)


Aktuelt

Rundvisning på skolen – den 1. september
Rundvisningen er uforpligtende og henvender sig til forældre, der overvejer at skifte deres barn til vores skole, og til elever, der ønsker en plads i overskolen.

Tidspunkt: kl. 11.15-12.55
Tilmelding: Send en mail til mail@michaelskolen.dk, hvis du/I ønsker at deltage, og senest d. 31/8-2023 kl. 12.00.

Alle er velkomne


Forskønnelses- og plantedage – den 2. og 3. september
Vi glæder os til at se jer til nogle hyggelige og produktive dage. Se invitationen her

TILMELDING
I forhold til planlægning af opgaver og forplejning, bedes I tilmelde jer via linket senest den 31. august kl. 12.00.

https://forms.gle/e4Zm1pJXAu55d8GP8


Høstfest den 23. september – kl. 10.00-14.00
Forberedelserne er i fuld gang, og vi glæder os til at byde jer velkommen til Høstefesten. Det endelige program for dagen vender vi tilbage med.


Fra Skoleforeningen

Kære forældre

Alle klasser har én Cafétjans i løbet af skoleåret, hvor det er forældrenes indsats, der bærer opgaven. Det forventes, at alle forældre på den ene eller anden måde kan bidrage til opgaven. Skoleforeningen kontakter klassens forældrerepræsentant med nærmere oplysning om alt det praktiske.

Se oversigt over cafetjanser her

Noter venligst i kalenderen, hvornår det er jeres barn/børns klasses tur til at have denne tjans. Der kan forekomme ændringer, men vi sørger for, at I får besked i god tid.

Julebasar 2023

Årets julebasar afholdes den 2. december 2023. Det er Skoleforeningen, der i fællesskab med lærere og forældre planlægger og afholder julebasaren.

Overskuddet kommer eleverne til gode i form af musikinstrumenter, legeplads, grønne områder, udvidelse og forskønnelse af skolen. Lærerne i form af tilskud til kurser og forældrene i form af foredrag.

Forældrenes deltagelse i arbejdet omkring basaren er af stor betydning. Det forventes, at alle forældre i klassen – på den ene eller anden måde – kan bidrage til Julebasaren. Det styrker hele skolens fornemmelse af sammenhold og fællesskab, og hvert år skaber basaren et væsentligt overskud af stor betydning for hele skolen.

Alle bedes bidrage til 4. klasses håndarbejdsbod
Det er en bod, der bliver set frem til af alle Julebasarens gæster og en bod, der flot repræsenterer nogle af skolens kvaliteter – derfor er det vigtigt, at også forældrene i de øvrige klasser kan bidrage med gode hjemmegjorte ting i naturmaterialer.

Skoleforeningen vil igen i år invitere skolens forældre til kreadage, hvor vi i fællesskab laver bidrag til håndarbejdsboden. Datoerne bliver meldt ud meget snart.

Planlægning
Skoleforeningens basarudvalg har afholdt de indledende møder, og inviterer klassernes julebasarrepræsentanter til et planlægningsmøde den 13. september kl. 19.00-21.00. Julebasarrepræsentanterne vil modtage en mødeindkaldelse samt en dagsorden i løbet af denne uge. Efter mødet vil jeres julebasarrepræsenter informere jer mere om, hvordan I kan deltage i forberedelserne og de praktiske tiltag, der skal gøres i forbindelse med årets julebasar.

Vi vil opfordre alle til igen i år at deltage aktivt i forberedelserne og på selve dagen

På forhånd tak for jeres gode indsats og hjælp.

Venlig hilsen Skoleforeningen

Læs mere om Skoleforeningens her


Skolens kalender

I bedes orientere jer i skolens kalender på hjemmesiden. Kalenderen bliver løbende opdateret med forældremøder, arrangementer osv.

Se den fulde kalender her