Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler (9.-10. Klasse + 1.-2. HF)
OBS! Gældende fra og med 1. februar 2018.

STUDIEREGLER
• Du er forpligtet til møde til undervisningen, være forberedt og deltage aktivt. Du skal aflevere periodehæfter og opgavebesvarelser til den fastsatte tid.
• Du skal aflevere større opgaver – både de bekendtgørelsesfastsatte opgaver og årsopgaven – til den fastsatte tid.
• Fravær og manglende opgaveaflevering registreres løbende. Alt fravær registreres uanset årsag. Du har pligt til at orientere dig om omfanget af fravær fra undervisning og mangler i opgaveaflevering på skolens studieadministrative system. Hvis du er under 18 år, har du pligt til at orientere dine forældre/din værge om omfanget af dit fravær. GÆLDER FØRST FRA 1. AUGUST 2018.
• Ferie kan kun afholdes i skoleferier, som de fremgår af ferieplanen. (Du kan dog ansøge skolens ledelse om fem dages ekstra ferie pr. skoleår).

Sanktioner
Ved overtrædelse af skolens studieregler, kan der iværksættes følgende sanktioner:
• Du kan blive frataget din SU. GÆLDER FRA 1. AUGUST 2018.
• Hvis du, trods advarsler, ikke nedbringer dit fravær til under 10 procent, kan du blive bortvist fra skolen. GÆLDER FØRST FRA 1. AUGUST 2018.
• Du kan nægtes oprykning til 2. HF, hvis dine lærere ikke kan vurdere dit faglige niveau pga. fravær eller manglende afleveringer. GÆLDER FØRST FRA 1. AUGUST 2018.
• Hvis du er under 18 år, kan du blive indkaldt til en samtale med dine forældre og repræsentanter for skolen.
• Hvis du er over 18 år, kan du blive indkaldt til en samtale med repræsentanter for skolen.

Det er skolen, der bestemmer, hvilken sanktion, du får.

Elever med dokumenteret længerevarende sygdom eller kronisk sygdom, kan efter konkret aftale med ledelsen få en særlig ordning, hvor skolen kan tilbyde erstatningsundervisning.
Studiereglerne administreres i forhold til beskrivelsen i skolens fastholdelsespolitik.

ORDENSREGLER (HF)
• Du skal tage hensyn og udvise respekt over for andre i tiltale og adfærd. Mobning og anvendelse af vold tolereres ikke og er årsag til bortvisning fra skolen.
• Du skal behandle skolens bygninger, inventar og materialer hensynsfuldt. Du må ikke anvende skolens bygninger, inventar eller materialer til andet end skolearbejde uden forudgående, skriftlig aftale.
• Du skal overholde gældende lovgivning på skolens område.
• Du er forpligtet til at være bekendt med skolens anvisninger og rette dig efter disse. Anvisninger meddeles på skolens hjemmeside eller i mails eller ved opslag.
• Det er ikke tilladt at vise og/eller dele billeder med indhold, der kan virke krænkende.
• Du må ikke ryge eller anvende e-cigaretter på skolens område.
• Du må ikke indtage alkohol eller andre rusmidler på skolen, hverken i undervisningstiden (herunder ekskursioner og rejser) eller uden for undervisningstiden.
• Skolens computere og skolens net må kun anvendes til undervisningsrelaterede formål.
• Du må ikke downloade spil, musikfiler og ophavsretsbeskyttede programmer via skolens netværk, og du må ikke ændre opsætningen på skolens computere. Misbrug af skolens IT-system betragtes som hærværk.
• Mad- og drikkevarer må ikke medbringes i undervisningstiden.
• Du skal rydde op efter dig selv i klasseværelser og andre undervisningsrum, inden du forlader dem.
• Du skal i din påklædning respektere, at skolen er en undervisningsinstitution.

Sanktioner
Overtrædelse af ordenreglerne vil normalt medføre, at du indkaldes til samtale med skolens ledelse og tildeles en skriftlig advarsel.
I grovere tilfælde vil du kunne bortvises fra skolen i op til 10 skoledage pr. år, der medtælles som fravær, eller fra enkelte arrangementer på skolen. I graverende tilfælde vil du kunne bortvises permanent med øjeblikkelig virkning, også i tilfælde hvor du ikke forud er tildelt en skriftlig advarsel.
Ødelæggelse af skolens bygning, inventar og undervisningsmidler samt andre elevers ejendele skal erstattes. Skolen har ingen forsikring. Det er derfor den enkelte elevs ansvar at være forsikret i tilstrækkeligt omfang.
Overtrædelse af gældende lovgivning anmeldes til politiet.
Hvis ordensreglerne overtrædes på en studietur, kan de ansvarlige lærere træffe afgørelse om at du hjemsendes for egen regning (de praktiske omstændigheder aftales med forældrene).

Reglerne er udformet i henhold til Bekendtgørelse nr. 1249 af 13. dec. 2004 med dertil knyttet Vejledning nr. 121 af 13. dec. 2004